Home arrow Patiënten en naastbetrokkenen arrow Na de verwijzing arrow Aangemeld voor Slaapcentrum voor Psychiatrie

Aangemeld voor Slaapcentrum voor Psychiatrie

Het Slaapcentrum voor Psychiatrie behandelt kinderen en volwassenen met psychische problemen die daarnaast al langere tijd klachten hebben over hun slaap.

Voorbeelden van slaapproblemen zijn:

  • al langer dan drie maanden problemen met inslapen en/of doorslapen
  • rusteloze benen
  • ademhalingsproblemen tijdens de slaap
  • overmatige slaperigheid overdag
  • vreemd gedrag tijdens de slaap, zoals slaan/schoppen en slaapwandelen
  • nachtmerries 

Psychische problemen zorgen vaak voor problemen met uw slaap. Ook medicatie voor psychische problemen kan daarbij een rol spelen. Uw psychische problemen kunnen erger worden als gevolg van uw slaapproblemen. Het Slaapcentrum kan de meeste slaapstoornissen onderzoeken en behandelen.

Sneller herstel
Slaapproblemen komen vaak voor in combinatie met psychische stoornissen. Over het algemeen wordt de psychische stoornis behandeld, maar is er weinig aandacht voor de slaapproblematiek. Uit onderzoek blijkt echter dat een aparte behandeling van de slaapproblemen het herstel van psychische stoornissen kan versnellen. Het Slaapcentrum onderzoekt wat er precies aan de hand is met uw slaap en hoe u weer beter kunt slapen. Dit kan ook een positieve invloed hebben op de psychische problemen. U kunt bij het Slaapcentrum terecht als uw huisarts of andere medische verwijzer vermoedt dat er sprake is van een psychische stoornis in combinatie met slaapproblemen. Het Slaapcentrum behandelt aanvullend de slaapproblemen. De psychische problemen worden door een andere behandelaar behandeld.  

Kosten
Een behandeling bij het Slaapcentrum voor Psychiatrie Assen wordt vergoed als er sprake is van een psychische stoornis of een vermoeden daarvan én de slaapproblemen aanvullend behandeld moeten worden. Overleg voor u in behandeling gaat met uw zorgverzekeraar over de voorwaarden voor verwijzing, de kosten en vergoeding. Het wettelijke eigen risico is van toepassing.