Home arrow Werken bij Forensische Psychiatrie

Een vak apart

De forensische psychiatrie is een vak apart. Op het snijvlak van de psychiatrie en justitie worden patiënten behandeld met een psychiatrische stoornis die een delict hebben gepleegd of dreigen te plegen. Het doel van die behandeling is het voorkomen van (nieuwe) delicten. We zijn volop in ontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek is voor ons belangrijk. We hebben dan ook een TOPGGz predicaat en een eigen onderzoeksafdeling. 

Het circuit Forensische Psychiatrie omvat een keten van hoog beveiligde naar laagbeveiligde zorg, waarbij ook de behandelintensiteit kan variëren. Het circuit Forensische Psychiatrie bestaat uit:

  • Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK/FPA) in Assen; beveiligingsniveau 3 en 2
  • Forensisch Beschermd Wonen (er zijn diverse resocialisatie afdelingen)
  • Ambulante Forensische Psychiatrie Noord (AFPN)
  • Forensisch ACT-team

Er zijn verschillende behandelafdelingen waar intensieve groeps- en individuele behandelingen worden gegeven voor seksuele stoornissen, psychotische stoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en andere psychiatrische stoornissen en/of verslavingen die kunnen leiden tot delictgevaar. De AFPN biedt zowel individuele als groepsbehandelingen en heeft vestigingen in Assen, Emmen en Hoogeveen. 

Wilt u meer weten over het werken binnen de forensische psychiatrie kijk dan naar onderstaande filmpjes:
* introductie werken binnen de forensische psychiatrie
* vervolg werken binnen de forensische psychiatrie 

Heeft u specifieke vragen dan kunt u ons mailen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0592-334641 (managementsecretariaat FPK).